Terug naar het overzicht

Training ‘In verbinding met Eenzaamheid’ van Welzijn Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Rondom eenzaamheid en sociaal isolement heerst nog steeds een taboe. Mensen komen er niet graag voor uit dat ze zich eenzaam voelen of weinig contacten hebben, al zien we hier gelukkig wel een verandering in. Het voelen, erkennen en uitspreken van gevoelens van eenzaamheid geeft lucht en soms ook een opening om het proces van vereenzaming te doorbreken.

Niet alleen voor mensen die eenzaam zijn is het lastig om deze gevoelens uit te spreken

Ook mensen die hier in hun omgeving en/of (vrijwilligers)werk mee te maken krijgen vinden het lastig om gevoelens van eenzaamheid bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld omdat u het gevoel heeft verantwoordelijk te zijn voor de oplossing, u niet goed weet hoe u op een helpende manier kunt reageren of bang bent om het verkeerde te zeggen en mensen te kwetsen.

In deze training staan we stil bij onze eigen schroom en weerstand om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Door zicht te krijgen op eigen belemmerende gedachten kunnen we deze omzetten naar helpende gedachten. Naast helpende gedachten helpt het ook om erkenning te geven aan uw eigen gevoel van schroom en/of weerstand. Als dat gevoel er mag zijn, ontstaat ook een opening om de verbinding met gevoelens van eenzaamheid van de ander te maken en de ander in dat gevoel te erkennen.

  • Datum: woensdag 4 oktober
  • Tijd: van 09.00 tot 12.00 uur
  • Locatie: Boezem & Co., Boezemsingel 7 in Oud-Beijerland.
  • Doelgroep: Vrijwilligers die in hun vrijwilligerswerk te maken hebben met sociaal contact.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van Welzijn HW, Corine Velthuyzen. Stuur een e-mail naar Corine.Velthuyzen@welzijnhw.nl of bel 06 – 82 84 52 01.

U las zojuist een nieuwsbericht van Welzijn Hoeksche Waard.