Terug naar het overzicht

Tellers gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 22 november vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. We hebben voldoende stembureauleden om alle stembureaus te bemensen. Maar extra tellers zijn nog van harte welkom voor zowel de woensdagavond als donderdag 23 november.

Ben je 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan de komende verkiezingen? Meld je dan aan als teller en vul je gegevens in!

Voor het tellen hoef je van tevoren geen training te volgen. Zodra wij genoeg tellers hebben, kom je op de reservelijst. Dat betekent dat je nog tot de verkiezingsavond opgeroepen en ingedeeld kan worden, bijvoorbeeld als mensen ziek zijn.

Centraal stemmen tellen

Dit jaar is besloten om op de verkiezingsavond (woensdag) alleen op partijniveau te tellen. Op donderdag 23 november gaan we op een centrale locatie verder met het tellen van alle stemmen op kandidaatsniveau. Dat gebeurt in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland en we verwachten daar de hele (werk)dag voor nodig te hebben. Alle overige informatie over het centraal tellen krijg je nadat je ingedeeld bent.

Vergoeding

De vergoeding voor het tellen op woensdagavond is € 40,00. Voor het centraal tellen in De Boogerd op donderdag bedraagt de vergoeding per uur € 11,50.