Terug naar het overzicht

Tellers gezocht voor verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 6 juni vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. We zijn nog op zoek naar mensen (18+) die willen helpen bij het tellen van de stemmen. Niet alleen voor de donderdagavond (het tellen op partijniveau), maar ook voor vrijdag 7 juni. Op die de dag worden namelijk op een centrale locatie de stemmen op kandidaatsniveau geteld.

Ben je 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan de komende verkiezingen? Meld je dan aan als teller en vul je gegevens in!

Voor het tellen hoef je van tevoren geen training te volgen. Zodra wij genoeg tellers hebben, kom je op de reservelijst. Dat betekent dat je nog tot de verkiezingsavond opgeroepen en ingedeeld kan worden, bijvoorbeeld als mensen ziek zijn.

Let op: Wij doen ons best om je te plaatsen op een stembureau bij jou in de buurt. Helaas is dit – vanwege het tekort aan tellers – niet altijd mogelijk en kun je gevraagd worden te tellen in een ander dorp.

Centraal stemmen tellen

Op de verkiezingsavond (donderdag) tellen wij alleen de stemmen op partijniveau. Op vrijdag 7 juni gaan we op een centrale locatie verder met het tellen van alle stemmen op kandidaatsniveau. Dat gebeurt in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland. We verwachten daar de hele (werk)dag voor nodig te hebben. Alle overige informatie over het centraal tellen krijg je nadat je ingedeeld bent.

Vergoeding

De vergoeding voor het tellen op donderdagavond is € 40,00. Op vrijdag bedraagt de vergoeding voor het centraal tellen in De Boogerd € 11,50 per uur.