Terug naar het overzicht

Strijen krijgt eigentijds(e) sporthal en zwembad

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het sportcentrum in Strijen wordt de komende maanden ingrijpend gerenoveerd. Ook het zwembad wordt daarbij flink onder handen genomen. Wethouder Piet van Leenen gaf gisteren het officiële startschot voor de renovatie. Hij is blij dat na een gedegen voorbereiding nu daadwerkelijk met de uitvoering is begonnen. Daarmee krijgen onze inwoners begin 2023 weer een eigentijds(e) sporthal en zwembad. Voor de vitaliteit van Strijen, dat door nieuwbouw de komende jaren fors zal groeien, zijn goede voorzieningen van groot belang. Dit sportcluster in het zuidoostelijk deel van de Hoeksche Waard vormt daarmee een belangrijke pijler voor de leefbaarheid in dat gebied. 

De in 1973 gebouwde sporthal Apollo werd in 1989 uitgebreid met het zwembad. Beide waren hard toe aan een grote opknapbeurt. Tegelijkertijd is dit een goed moment om flink te investeren in het verduurzamen van het sportcentrum. In november 2021 stelde de gemeenteraad een budget voor de renovatie beschikbaar. 

“Door de renovatie van het sportcentrum krijgen we weer een compleet eigentijds(e) sporthal en zwembad. Dat is winst voor alle inwoners van de Hoeksche Waard”, vindt Piet van Leenen. “Dat het gebouw daarmee ook nog eens veel duurzamer wordt, is dubbel zo mooi”, zo zegt hij. 

Renoveren én verduurzamen 

De sporthal heeft straks een nieuwe tribune met daaronder kleedkamers. Dat is nodig om meer ruimte te maken in de sportzaal waar het publiek nu veel te dicht op het veld komt. De gevel aan de Sportlaan wordt compleet anders met een eigentijdse transparante uitstraling. Er is veel aandacht besteed aan verduurzaming van het sportcentrum. Zo worden bijvoorbeeld de installaties van het zwembad verbeterd. Dat geldt ook voor de ventilatie binnen in het complex. Verder worden het dak en de gevels goed geïsoleerd. Op het dak komen zonnepanelen en er wordt een warmtepomp geplaatst. 

Sportcentrum blijft zo veel mogelijk in gebruik 

Tijdens de renovatie blijft het sportcentrum zo veel mogelijk in gebruik. In de bergruimte van de sporthal komen tijdelijk kleedkamers en de ingang wordt verplaatst naar de achterkant. Het zwembad krijgt in de tweede helft van het jaar even een andere ingang. In de zomermaanden van 2022 is de sporthal naar verwachting enkele weken niet in gebruik. Het zwembad wordt dan voor een kortere periode gesloten. De verwachting is dat alle werkzaamheden begin 2023 klaar zijn. 

De planning van de werkzaamheden is op hoofdlijnen als volgt:  

  • sloop huidige kleedkamers sporthal – eind februari/begin maart;  
  • heiwerken – half maart; 
  • ruwbouw kleedkamers en tribune – april/mei; 
  • gevels sporthal en zwembad – juni/juli;  
  • interne afwerking – augustus tot en met december;  
  • afwerking voorterrein – januari 2023.