Terug naar het overzicht

Code rood door storm Eunice, waar moet u rekening mee houden?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanmiddag geldt code rood voor de kustprovincies (dus ook voor de Hoeksche Waard) voor zeer zware windstoten van 100-130 km/u door storm Eunice. De piek van de storm is aan het eind van de middag en vanavond. Ook geldt er voor morgenochtend een waarschuwing voor hoge waterstanden in de Oude Maas en de Dordtsche Kil. Zaterdagmorgen rond 6.00 uur wordt hier een waterstand van ongeveer 2.00 meter boven NAP verwacht.

Bij deze waterstand is er kans op beperkte overlast. Het kan zijn dat er water op de kades komt te staan. Er worden verzwaarde hekken/afzettingen geplaatst rond de haven in Puttershoek en de Havenweg in ‘s-Gravendeel. Bekijk de actuele waterstanden op de website van Rijkswaterstaat

Busvervoer ligt stil vanaf 13.00 uur

Uit veiligheidsoverwegingen legt Connexxion vrijdag het busvervoer in de Hoeksche Waard vanaf 13.00 uur volledig stil. Kijk voor meer informatie op de website van Connexxion.

Veerpontjes uit de vaart

De veerpontjes tussen Puttershoek en Zwijndrecht en tussen Rhoon en Oud-Beijerland zijn gestopt met varen. Zaterdag 19 februari varen zij weer volgens hun reguliere dienstregeling.

Stormschade, wie kunt u bellen?

Heeft u schade en bijvoorbeeld hulp van de brandweer nodig? Kijk op het schema hieronder om te zien wie u kunt bellen. Bij acuut gevaar belt u altijd 112.