Terug naar het overzicht

Startbouwimpuls voor woningbouwprojecten Parc Alcazar Puttershoek en Blom Klaaswaal

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Hoeksche Waard ontvangt voor de 2 woningbouwprojecten Parc Alcazar in Puttershoek en Blom in Klaaswaal een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI) van het Rijk. Hierdoor kan de bouw van in totaal 84 nieuwe woningen in de Hoeksche Waard versneld van start gaan. Dit maakte minister Hugo de Jonge maandag 20 november bekend tijdens de Dag van de Volkshuisvesting.

Bij de beoordeling of projecten in aanmerking komen, is onder andere gekeken naar de juridische hardheid (heeft het plan al een vergunning of is het ver genoeg in de procedure?), snelheid, efficiëntie en verbeteringen die in de businesscase doorgevoerd zijn. Gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties werkten de afgelopen maanden voor de Startbouwimpuls intensief samen om versnelling van de woningbouw mogelijk te maken.

Wethouder Robin Heij: “Door gestegen rente- en bouwkosten is het moeilijker geworden om nieuwe woningen te bouwen en de al geplande nieuwbouwwoningen te verkopen. Met de extra financiële steun van de Startbouwimpuls kunnen projecten die door de moeilijkere bouwomstandigheden dreigen te vertragen, weer vlot getrokken worden. Ik ben dan ook blij dat het gelukt is om voor 2 woningbouwprojecten in de Hoeksche Waard een bijdrage uit de SBI te ontvangen. Het is meer dan ooit belangrijk dat we voldoende (betaalbare) woningen kunnen bouwen. De SBI maakt het mogelijk beide projecten aantrekkelijker te maken voor woningzoekenden, waardoor de bouw sneller van start kan. Op relatief korte termijn kunnen we met deze rijksbijdrage van ruim 8 ton ervoor zorgen dat er 84 woningen bijkomen op de Hoeksche Waardse woningmarkt. Dat is voor mensen die een nieuwbouwwoning in de Hoeksche Waard zoeken goed nieuws.”

Kijk op de pagina Herontwikkeling Alcazar en de pagina Klaaswaal-Zuid voor meer informatie over de 2 woningbouwprojecten.