Terug naar het overzicht

Start bouw De Berken in Klaaswaal

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdag 18 maart gaven wethouder Harry van Waveren van gemeente Hoeksche Waard en Thomas van den Berg van De Langen en Van den Berg het startsein voor de bouw van 7 duurzame woningen in Klaaswaal. De bestuurders luidden de bouw met een druk op een rode knop in.  

Nieuwbouwproject De Berken ligt aan De Berkenlaan in Klaaswaal op de locatie van de voormalige brandweerkazerne en de voormalige gemeentewerf. Er komen 7 nul-op-de-meter eengezinswoningen waarvan 2 hoekwoningen en 5 eengezinswoningen.  

Wethouder Harry van Waveren kijkt uit naar de bouw van dit duurzame nieuwbouwproject. “Ik ben blij dat op de plek waar vroeger de brandweerkazerne stond nu 7 duurzame woningen komen. Deze markante locatie wordt omgebouwd tot een fijne woonomgeving. En we kunnen er al snel van genieten. Na de zomer kunnen we de nieuwe woningen al verwachten. Hier kan Klaaswaal trots op zijn.”  

Duurzaam en toekomstbestendig 

De toekomstige woningen zijn nul-op-de-meter woningen. Dit betekent dat de woningen jaarlijks evenveel of meer energie opwekken dan de bewoners zullen gebruiken voor verwarming, koeling en warm water, apparaten en verlichting. De woningen worden opgeleverd met energielabel A++++. Dit levert de toekomstige bewoners een grote besparing van de energiekosten en extra wooncomfort op.  

Planning en locatie 

De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Naar verwachting worden de woningen na de zomer van 2022 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op de website van De Berken.