Terug naar het overzicht

Spoedsluiting pand in Oud-Beijerland na vondst drugslab

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Burgemeester Erik van Heijningen heeft besloten om vandaag op grond van de Opiumwet met spoed een pand aan de Zinkweg in Oud-Beijerland te sluiten. Na een tip trof de politie hier gisteravond (vrijdag 29 december) benodigdheden aan voor de productie van synthetische drugs. Er werden 6 personen aangehouden.

Burgemeester Van Heijningen: “Een criminele onderneming als een drugslab vormt een gevaar voor de omgeving. Het zorgt voor overlast en brengt risico’s met zich mee. Een ernstige verstoring van de openbare orde dus. Daarom heb ik besloten tot spoedsluiting van het pand.”

Samen tegen ondermijning

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Daarmee ontregelen – ondermijnen – ze de maatschappij. Gemeente Hoeksche Waard werkt met andere partijen samen om de bewustwording van ondermijning te vergroten. Zo werden er de afgelopen maanden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers en agrariërs. Ook konden inwoners zich op een laagdrempelige manier laten informeren bij de ondermijningsbus, een interactieve belevingsbus. Daarnaast vinden er regelmatig integrale controles plaats samen met veiligheidspartners. Niet alleen bij ondernemers maar bijvoorbeeld ook in jachthavens. Burgemeester Van Heijningen: “Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat criminelen hier geen voet aan de grond krijgen. Ziet, hoort, of ruikt u onraad en heeft u het gevoel dat er iets niet klopt? Meld het dan zo snel mogelijk bij de politie. De Hoeksche Waard kent een relatief laag misdaadcijfer. Laten we samen proberen dat zo te houden.”

Meld Misdaad Anoniem

Vermoed u criminele activiteiten bij u in de buurt? Bel de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Blijft u liever anoniem? Meld het dan via de onafhankelijke organisatie Meld Misdaad Anoniem (M.). M. zorgt ervoor dat de melding bij de juiste instantie terechtkomt. De melder blijft altijd buiten beeld. M. is maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 – 7000. In het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 online via een beveiligde omgeving op de website van Meld Misdaad Anoniem.