Terug naar het overzicht

Speel de gratis game HackShield in de bieb en spoor nepnieuws op

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Je kan heel veel doen op internet, zowel goede als slechte dingen. Maar hoe weet je of iets goed of slecht is? Dat is soms best moeilijk. Zo moeilijk dat zelfs volwassenen het niet altijd weten. Spelenderwijs digitaal weerbaar worden, dat is de bedoeling van het interactieve spel HackShield in de Bieb: een nieuwe AR (augmented reality) game voor kinderen van 8 tot 13 jaar.

Samen met hoofdpersoon Lux leren jonge spelers misleidende informatie (desinformatie) herkennen en omgaan met nepnieuws. De spelers van de game zijn Cyber Agents die Lux gaan helpen. Met opdrachten op een tablet gaan kinderen in kleine groepjes de bibliotheek in, op zoek naar antwoorden. Als ieder groepje (binnen de tijd) de goede antwoorden weet in te vullen, zal de bibliotheek gered zijn van desinformatie.

Meer informatie en aanmelden

De game wordt gespeeld op maandag 24 oktober van 13.00 tot 14.00 uur in de Campus van de bibliotheekvestiging in Numansdorp, Bernhardstraat 25. Toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden vind je op de website van Bibliotheek Hoeksche Waard.