Terug naar het overzicht

Sluiting pand na aantreffen drugs en hennepkwekerij

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Burgemeester Aptroot besloot onlangs een pand te sluiten waarin drugs is aangetroffen. In dit pand in Oud-Beijerland trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij en cocaïne aan. Het pand is voor 12 maanden gesloten.

Het sluiten van een pand is een forse maatregel. Door het sluiten van een drugspand maakt de gemeente een einde aan de bekendheid van het pand en wordt zo voorkomen dat mensen langskomen voor dit doel. Ook wordt hiermee een helder signaal afgegeven: we pakken deze vorm van criminaliteit stevig aan.

Wet Damocles

De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Hoeksche Waard en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.