Terug naar het overzicht

Scootmobiel Informatiedag vrijdag 30 september

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vrijdag 30 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met gemeente Hoeksche Waard en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard een Scootmobiel Informatiedag in Strijen. Deze cursus is bedoeld om eerst theorie over verkeer over te brengen maar ook om te kijken of de eigen rijstijl veilig is. Door VVN worden dan persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te
bevorderen en veilig mogelijk mobiel te zijn en te blijven. Het is geen examen en zeker niet verplicht. Opgeven kan tot maandag 26 september en de activiteit kost niets. De dag start om 10.00 uur en eindigt om 15.15 uur.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens het ochtendprogramma is er aandacht voor de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Dit is erg belangrijk omdat u als gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Voor u gelden dan de regels van bestuurder, fietser of voetganger en hiervoor gelden niet dezelfde regels. ’s Middags rijdt u onder begeleiding in uw eigen scootmobiel een route door Strijen. Ook oefenen ze diverse vaardigheden met de scootmobiel. Na de training krijgt u een persoonlijk advies op papier en een bewijs van deelname. Tijdens de praktijkoefeningen ’s middags is er een leverancier van scootmobielen aanwezig om eventuele kleine ongemakken aan uw scootmobiel direct te verhelpen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Iedere belangstellende, die in het bezit is van een scootmobiel en woonachtig is in de Hoeksche Waard.

Locatie

Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6 in Strijen. De dag duurt van 10.00 tot 15.15 uur. Er wordt gezorgd voor gratis koffie en een lunch. Aan de training zijn géén kosten verbonden.

Inschrijven

U kunt zich aanmelden bij de heer H. Mölman van Veilig Verkeer Nederland via e-mail h.molman@xs4all.nl of via telefoonnummer 078 – 674 32 85. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden, aanmelden is wel verplicht.