Terug naar het overzicht

Reactie op artikel AD over ‘ongepast gedrag’

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op dinsdag 8 maart is op AD.nl een artikel gepubliceerd over een onderzoek naar mogelijk ongepast gedrag door SGP-wethouder Piet van Leenen. Er vindt een onderzoek plaats naar een melding die in 2021 is gedaan. Het gaat over 1 melding die gaat over tekstberichten. De melding is ingetrokken.

Binnen de gemeente is het van het grootste belang dat raadsleden, collegeleden en ambtenaren kunnen werken in een veilige cultuur. Daarom nemen we iedere melding uiterst serieus. Het is belangrijk dat iedereen de ruimte voelt om te melden. Hoewel de melding is ingetrokken, laten we de melding uit zorgvuldigheid onderzoeken door een gespecialiseerd bureau. Dit onderzoek loopt nog.

We hebben tot nu toe geen mededelingen gedaan over deze melding. Dat doen we inhoudelijk ook niet. Op het moment dat er een melding gedaan wordt, volgen we het protocol dat door de gemeenteraad vastgesteld is. We hechten aan privacy, zowel voor de melder als voor degene waar de melding tegen is gedaan. We willen niet onnodig personen schaden.