Terug naar het overzicht

Plant je mee?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Een groene, koele tuin in de zomer, die plant je in de herfst! Steeds meer inwoners van de Hoeksche Waard weten dat je in de maanden oktober en november uitstekend kunt planten. Vaste planten, struiken, bomen en (voorjaars) bloembollen laten zich graag in de grond zetten in het najaar. De planten gaan daarna in rust en de bodem is nog warm, en dat is goed voor de ontwikkeling van de wortels. Wanneer het voorjaar aanbreekt, kan de groei direct beginnen. In het najaar droogt nieuwe aanplant bovendien minder snel uit, en dat scheelt weer water geven!

Kinderburgemeester Elin: “Als we nu leuke dingen planten, hebben we in de zomer ook een koele/coole tuin.”

We wonen in een prachtige groene gemeente. We willen dat ook toekomstige generaties van al dat moois kunnen blijven genieten. Elin, de kinderburgemeester van de Hoeksche Waard, vindt natuur dan ook heel belangrijk. Gelukkig kunnen we de natuur ook in de eigen tuin of op het schoolplein een handje helpen. Elin roept kinderen in een korte video op om ook mee te planten. Het is voor mens, dier en planten namelijk een stuk fijner als er veel groene, koele tuinen zijn.

Nieuwsgierig naar het filmpje met kinderburgemeester Elin? En wilt u weten wat u kunt doen om ook een groene, koele tuin te hebben in de zomer? Kijk dan op de pagina Plant je mee.

U kunt dan ook meteen kijken of u een bijdrage in de kosten kunt aanvragen vanuit de subsidie Klimaatadaptatie. De subsidie is zowel voor inwoners, maatschappelijke organisaties als bedrijven. Tot slot de tegels die u vervangt door groen, kunt u nog de hele maand oktober aanmelden op de website van NK Tegelwippen.