Terug naar het overzicht

Peuterbad Hitsertse Kade beschadigd door vandalisme

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Afgelopen weekend is door vandalisme het peuterbadje op de Hitsertse Kade in Zuid-Beijerland zodanig beschadigd dat we het hebben moeten sluiten. Er waren tegels van het omliggende pad in gegooid. Daardoor raakte de beschermende laag beschadigd en is er lekkage ontstaan. Verder waren de afsluitkleppen van de filters kapotgemaakt. Veel gevaarlijker waren de kapotte flesjes die waren ingegraven in het gras. De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie.

Het terrein is helemaal nagelopen en de flesjes en tegels zijn opgeruimd. Ondanks dat het voor in zwembaden gespecialiseerde bedrijven een heel drukke periode is, kon er gisteren toch een bedrijf langskomen om de schade te repareren. Het bad is daarom vanaf vandaag weer open voor gebruik.

Lekkage peuterbad Oude Tol

Het peuterbad bij de Oude Tol is al een paar weken gesloten vanwege lekkage. Inmiddels is duidelijk waar het lek zich bevindt, maar is het heel lastig om erbij te komen. De lekkage is daardoor niet zomaar gerepareerd. De kans is dan ook groot dat het bad dit zwemseizoen helaas niet meer gebruikt kan worden.