Terug naar het overzicht

Pand in Heinenoord gesloten na drugsvondst

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Burgemeester Aptroot heeft deze week, naar aanleiding van een besluit van 4 oktober, een pand voor 18 maanden laten sluiten. Het gaat om een loods aan de Westdijk in Heinenoord. Het pand is gesloten op grond van de Opiumwet. De politie trof bij een inval een laboratorium aan waarin verdovende middelen werden verwerkt. Ook trof de politie in het pand een grote hoeveelheid harddrugs aan.

Het sluiten van het pand voor zo’n lange periode is een flinke maatregel. Hetzelfde pand werd eerder in 2021 ook al door de burgemeester gesloten voor de duur van 6 maanden. De politie trof daar toen een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van de loods als drugspand is daarom een langere sluiting noodzakelijk.

Meld (vermoedens van) criminele activiteiten

De handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Vermoed u criminele activiteiten bij u in de buurt? Bel dan de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Blijft u liever anoniem? Meld het dan via de onafhankelijke organisatie Meld Misdaad Anoniem (M.). M. zorgt ervoor dat de melding bij de juiste instantie terechtkomt. De melder blijft altijd buiten beeld. M. is maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 – 7000. In het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 online via een beveiligde omgeving op de website van Misdaad Anoniem.