Terug naar het overzicht

Pak een pontje tijdens de afsluiting van de tunnel!

Reist u met de (brom)fiets? Met een van de onderstaande ponten bent u zo aan de overkant (en weer terug)! Om het fietsen extra aantrekkelijk te maken zijn tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel de volgende pontjes gratis. Geen last van de files en snel bij OV-stations om eventueel verder te reizen met de bus, trein of metro.

Veerpont Nieuw-Beijerland – Hekelingen

De pont is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Voor auto’s en voetgangers niet. Het veer vaart dagelijks van 5.30 tot 23.00 uur. De Gereformeerde Gemeente in Nieuw-Beijerland stelt in de maand augustus doordeweeks de parkeerplaats naast de kerk (Dorpsgaard 1) beschikbaar tijdens de vaartijden van de veerpont naar Hekelingen. Voor inwoners kan het nu aantrekkelijk zijn om de fiets achterop de auto mee te nemen en de oversteek per fiets te maken. De parkeerplaats is goed bereikbaar en het is dan nog maar een klein stukje fietsen naar de pont. Eenmaal aan de overkant is het ongeveer 10-15 minuten fietsen naar metrostation De Akkers of Heemraadlaan in Spijkenisse.

Veerpont Rhoonsveer

Het pontje is gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Deze pont vaart vanuit Rhoon naar Oud-Beijerland (steiger op de kade bij het Zalmpad/naast ingang haven), door naar de Oude Tol (Oud-Beijerland) en naar Spijkenisse (en omgekeerd) volgens de normale dienstregeling. Kijk op de website van de pont. Tijdens de afsluitingen van de tunnel vaart er, ook gratis en zonder tussenstop, een extra pontje tussen Rhoon en de steiger aan de kade bij het Zalmpad in Oud-Beijerland (dus niet bij de Oude Tol). Deze pont vaart tot en met donderdag 31 augustus dagelijks tussen 6.00 en 20.00 uur. Na aankomst in Rhoon bent u op de fiets in ongeveer 10-15 minuten bij de metro om verder te reizen. Kijk voor deze
dienstregeling ook op de website van de pont.

Veerpont Putter

Veerdienst Putter vaart tussen de haven van Puttershoek en Groote Lindt in Zwijndrecht (bij het ARA Hotel). Het pontje is gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Deze pont vaart tijdens de afsluitingen van de tunnel in augustus zonder onderbreking van 6.00 tot 20.00 uur. Met de fiets is het dan ongeveer 20 minuten naar treinstation Zwijndrecht of Barendrecht. Kijk voor de dienstregeling op de website van de pont. Er zijn tijdelijk wat extra parkeerplaatsen bij Weverseinde in Puttershoek zodat u daar gemakkelijk de pont naar Zwijndrecht kunt nemen.