Terug naar het overzicht

Opfriscursus Autorijden voor Senioren

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 18 augustus organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren.

Wanneer: woensdag 18 augustus 2021
Waar: Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6, 3291 TP Strijen
Duur van Ochtendsessie: 08.30 tot 12.00 uur en de cursus Middagsessie: 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in?

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen- en reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kunt verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd

Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel, en woonachtig is in gemeente Hoeksche Waard.

Inschrijven

Aanmelden bij de heer H. Mölman van Veilig Verkeer Nederland via mailadres h.molman@xs4all.nl of via telefoonnummer 078 – 674 32 85. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten

De eigen bijdrage is € 15,00 die u betaalt bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 13 augustus 2021.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV ZH) om samen een Punt van Nul verkeersslachtoffers te maken.