Terug naar het overzicht

Opening openbaar watertappunt in Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdag 11 maart 2022 is in Puttershoek, aan het Weverseinde ter hoogte van de haven, een nieuw, openbaar watertappunt geopend. Raadslid Alma Vervelde (CU) opende het tappunt onder toeziend oog van wethouder Harry van Waveren (Beheer en onderhoud openbare ruimte) en manager Infra van Evides Mark Wehrung. Iedereen die langskomt tijdens het wandelen, fietsen, hardlopen of recreëren kan hier makkelijk en gratis een eigen bidon of flesje met vers kraanwater van Evides vullen. 

Het aanleggen van watertappunten is een initiatief van raadslid Alma Vervelde en is opgenomen in het Beleidsplan Openbare Ruimte. De aanleg vindt in samenwerking met Evides plaats. 

Gratis water tappen op straat 

Harry van Waveren ziet veel voordelen: “Door het beschikbaar stellen van kraanwater helpen we mee aan het verminderen van het aantal plastic wegwerpflesjes. Bovendien past deze dorstlesser zonder calorieën bij een gezonde leefstijl. Wat we ook merken is dat de zomers in Nederland langer warm zijn en we meer tropische dagen hebben. Dan is het van belang dat mensen voldoende water drinken. Daar helpen we als gemeente graag bij door in de toekomst op meer openbare plekken in de Hoeksche Waard watertappunten aan te laten leggen. Bijvoorbeeld in de buurt van scholen, op pleinen waar mensen samenkomen of op populaire routes voor wandelaars, hardlopers en fietsers.” 

Netwerk van watertappunten 

Op meer dan 1.900 plekken in Nederland kan al gratis drinkwater worden getapt bij tappunten. In de regio Zuid-Hollandse Delta, waar de Hoeksche Waard deel van uitmaakt, wordt het komende jaar werk gemaakt van een netwerk van zulke watertappunten. Binnen de regio worden minimaal 30 watertappunten aangelegd of worden bestaande watertappunten gekoppeld aan het netwerk. De punten krijgen een herkenbaar uiterlijk en worden geplaatst op recreatieve knooppunten. Dit draagt bij aan het verbinden van recreatieve wandel- en fietsroutes in onze regio. Dat maakt het gebruik van de routes nog aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers van onze omgeving. 

Samenwerken aan betere woon- en leefomgeving  

Het realiseren van deze watertappunten is een van de projecten in de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta. In de Regio Deals werken Rijk en regio samen aan een betere woon- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers in de regio. Door over gemeentegrenzen heen te kijken, is veel meer mogelijk. De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten werken samen in de Zuid-Hollandse Delta. In de Regio Deal bundelen we onze krachten op de thema’s Duurzaamheid, Agrifood, Landschap & Toerisme en Onderwijs & Arbeidsmarkt. Dat doen we voor onze 300.000 inwoners. Meer informatie is te lezen op de website over de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta