Terug naar het overzicht

Open Monumentendag 2022

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zaterdag 10 september vindt de 36e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag plaats met dit jaar het thema ‘Duurzaamheid’. Tijdens Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Gratis en voor iedereen

Ook in de Hoeksche Waard zijn op zaterdag 10 september diverse monumenten gratis te bezoeken. Op de website van Open Monumentendag vindt u de complete lijst van deelnemende locaties in de Hoeksche Waard en hun openingstijden.

Hoeksche Waard Discovery

Dit jaar is er tijdens Open Monumentendag ook de ‘Hoeksche Waard Discovery’ ontdekkingstocht, waarbij deelnemers op eigen gelegenheid zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden over de geschiedenis van de Hoeksche Waard en haar bijzondere monumentale gebouwen. Hoe meer goede antwoorden, hoe groter de kans op mooie prijzen! Het spel is geschikt voor alle leeftijden.

Fotozuil

Wilt u een leuke herinnering aan Open Monumentendag Hoeksche Waard 2022? Bij Museum Hoeksche Waard in Heinenoord staat op zaterdag 10 september tussen 10.00 en 17.00 uur een fotozuil. Hier kan iedereen gratis op de foto in een historisch decor. Deze foto wordt direct afgedrukt en kunt u mee naar huis nemen als leuk aandenken. Veel plezier!