Terug naar het overzicht

Oorlogsgravenstichting bedankt consul Hoeksche Waard met zilveren erespeld 

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Hoeksche Waard ontving Ton Pouwe op woensdag 21 juni een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Aptroot was hierbij aanwezig.

De heer Pouwe is 18 jaar consul voor de Oorlogsgravenstichting geweest. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Hoeksche Waard en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de Hoeksche Waard liggen 24 Nederlandse en 18 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Jan Bor volgt de heer Pouwe op als consul.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 320 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. Meer informatie vindt u op de website van de Oorlogsgravenstichting.

Zojuist las u een persbericht van de Oorlogsgravenstichting.

V.l.n.r.: Roel Broer (Oorlogsgravenstichting), Ton Pouwe, Jan Bor en burgemeester Aptroot

Benoeming oorlogsconsul