Terug naar het overzicht

Onthulling vriendjesbankjes bij cbs De Bouwsteen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Niemand hoeft alleen te spelen

Op woensdag 22 februari onthulde wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat samen met schooldirecteur Jacqueline van den Bosch 2 vriendjesbankjes bij cbs De Bouwsteen in ’s-Gravendeel. Er is er één op het schoolplein van de onderbouw en één voor de bovenbouw. Wethouder Blaak vertelde bij de onthulling hoe belangrijk het is, dat íedereen mee kan doen en mee kan spelen.

Het idee van de ‘buddy benches’ (vriendjesbankjes) komt uit Amerika. Ze zijn bedoeld om vriendschappen aan te moedigen. Kinderen kunnen op het bankje gaan zitten om nieuwe contacten te leggen. En als andere kinderen zien dat er iemand op het bankje zit, kunnen ze diegene uitnodigen om mee te doen. Natuurlijk wordt dit door de leerkrachten begeleid. Ook een school in Strijen heeft al een tijd een vriendjesbankje. Nu dus ook op cbs De Bouwsteen in ’s-Gravendeel!

Het idee en de sponsoring voor de bankjes komt vanuit de ouderraad van De Bouwsteen. De bankjes zijn gemaakt door het ‘s-Gravendeelse plaatwerkbedrijf Aldonk (onderdeel van de Barth Groep).