Terug naar het overzicht

Online cursus de Zorg de Baas Zuid-Hollandse Eilanden

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 9 maart 2022 start op de Zuid-Hollandse Eilanden de online cursus De Zorg de Baas ondersteuningscursus speciaal voor mantelzorgers. Deze online cursus wordt door MEE Mantelzorg georganiseerd.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten, die online plaats vinden via Microsoft Teams. U neemt dus deel vanuit uw huis via uw eigen computer. De cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand (een partner, familielid, kind, vriend of vriendin) met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, hersenletsel, dementie of psychische problemen.

Meer grip op uw situatie

Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. De kans om overbelast te raken is groot. De aandacht en hulpverlening richten zich meestal op de persoon die zorg nodig heeft. In deze cursus staat u als mantelzorger centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: het stellen van grenzen, het vragen om steun, het herkennen van stress en het zorgen voor ontspanning. Maar we gaan natuurlijk ook in gesprek met elkaar om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten.

Wanneer: De cursus bestaat uit 6 online bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst. De cursus vindt plaats op woensdagavond 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april en 13 april. De terugkombijeenkomst is op 11 mei.   

Kosten: Deelname is gratis  

Tijd: van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Voor meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met MEE Zuid- Hollandse eilanden via telefoonnummer 0181- 33 35 07  of email  servicebureau@meeplus.nl. Na aanmelding volgt een telefonisch intakegesprek.

U las zojuist een nieuwsbericht van MEE Mantelzorg Zuid-Hollandse Eilanden.