Terug naar het overzicht

Ondernemer? Let op met wie u zakendoet!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ondernemers kunnen te maken krijgen met oplichting. Denk hierbij onder andere aan acquisitiefraude, spookfacturen, faillissementsfraude, maar ook identiteitsfraude waarbij een fraudeur zogenaamd handelt in naam van de onderneming. Het is daarom altijd goed om onderzoek te doen naar de andere partij waarmee u zaken wilt gaan doen.

Hoe kunt u een oplichting voorkomen?

  • Google eens de naam of andere gegevens van het bedrijf. Gaat het om een malafide onderneming, dan komt vaak bij het googelen van de naam al een en ander naar boven.
  • Kijk op de website van de politie voor tips over (internet)oplichting.
  • Kijk op de website van de Fraudehelpdesk voor informatie, tips en om fraude te melden.
  • Kijk op de website van de Kamer van Koophandel voor tips hoe u veilig zaken doet en check in het handelsregister met wie u zaken gaat doen.

Veiligheid doen we samen

Heeft u zelf onderzoek gedaan, maar vertrouwt u het nog steeds niet? Neem dan contact op met de politie (0900 – 8844) of uw accountmanager Bedrijven van de gemeente. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of ga naar de website van Meld Misdaad Anoniem. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.