Terug naar het overzicht

Officiële paal voor woningen aan de Oud-Bonaventurasedijk in Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 10 februari 2023 sloeg wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, de officiële paal voor de 23 woningen op de vroegere locatie van aardappelhandel Kruijthof. Dit is waar de Trambaan en de Oud-Bonaventurasedijk elkaar kruisen.

Wethouder Heij is blij met dit mooie woningbouwproject: “Er is veel vraag naar woningen in de Hoeksche Waard, ook in Strijen. Dit project zorgt met 23 energiezuinige appartementen voor een mooie toevoeging bij de entree van het dorp Strijen. Bewoners komen dicht bij het centrum en voorzieningen te wonen, waardoor de auto vaak kan blijven staan. De appartementen voorzien in de behoefte om gelijkvloers te kunnen wonen. Zo stimuleren we ook de doorstroom vanuit eengezinswoningen zodat deze vrijkomen voor andere woningzoekenden”.

L‘Entrepôt, een mooi project, passend in de omgeving 

Entrepôt is de Franse naam voor pakhuis. De naam van het project is ontleend aan het feit dat de eigenaar van de aardappelhandel het pand altijd zo noemde. De architect heeft een gebouw ontworpen, waarbij hij ingespeeld heeft op de omgeving. Het gebouw bestaat uit 3 delen. Een kopgebouw, dat meer transparant is en een antwoord vormt als entree van Strijen; een soort baken. Een middendeel, als antwoord op de woningbouw die daar gelegen is en een staart die zich meer opent naar het landschap. En verder ligt het plan helemaal omzoomd in een groene zoom met parkeergelegenheid op eigen terrein. Het gebouw biedt ruimte aan 23 appartementen van wisselende afmetingen en prijsklassen. 

Toekomstbestendig 

De toekomstige woningen, die ontwikkeld worden door Probas Projectontwikkeling B.V., worden gasloos en krijgen een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Dit levert de toekomstige bewoners een besparing op de energiekosten en extra wooncomfort op. Er komen 4 appartementen in de goedkopere prijsklasse. De overige appartementen vallen in de middeldure en dure prijsklassen en zijn geschikt voor 55-plussers en senioren.

Planning

Naar verwachting worden de eerste woningen van l’Entrepôt eind 2024 opgeleverd. Alle woningen zijn verkocht.