Terug naar het overzicht

Officiële opening appartementencomplex Oranjehof

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 25 oktober openden wethouder Robin Heij en Dennis Lausberg, directeur-bestuurder HW Wonen, op feestelijke wijze het nieuwe duurzame wooncomplex ‘Oranjehof’ in Puttershoek. Dat gebeurde in het bijzijn van de nieuwe huurders. Samen met de winnares van de naamwedstrijd die HW Wonen voor het complex uitschreef, onthulden zij de nieuwe naam van het complex. De samenwerking tussen gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen en Bouwgroep Schrijver zorgde voor 38 energieneutrale woningen op een mooie plek vlak bij het centrum. Deze zogenaamde nul-op-de meterwoningen zijn sociale huurappartementen. Alle woningen hebben 2 slaapkamers.

Betaalbare appartementen voor jong en oud

Wethouder Heij is trots op een mooie mix van woningen die Puttershoek erbij krijgt. “Een deel van deze appartementen is bestemd voor het lagere sociale segment en een deel voor huurders met een hoger inkomen. Dat ligt nog steeds onder de grens voor toekenning van een sociale huurwoning. We zien dat daar ook vraag naar is. En op deze mix zijn wij best trots. De woningen leveren een maatschappelijke meerwaarde op voor Puttershoek. Als gemeente willen wij de bouw van voldoende woningen in alle dorpen en voor elke portemonnee stimuleren. Dit nieuwe wooncomplex in Puttershoek is een welkome aanvulling op de totale woonontwikkeling van de Hoeksche Waard. Met voorzieningen als winkels, horeca en recreatie op loopafstand. Aan deze appartementen is in de Hoeksche Waard veel behoefte.”

Extra duurzaam stapje voor comfortabel en energiezuinig wonen

De woningen zijn gasloos, extra goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen en een warmtepomp. HW Wonen zette een extra duurzame stap. Voor de vloeren in de gangen kozen zij restpartijen tapijttegels. En de wandbekleding aan de buitenkant van het gebouw is gemaakt met oude hergebruikte dakpannen. De toekomstige tuin wordt minimaal betegeld en samen met de bewoners voorzien van veel groen. Dennis Lausberg, directeur-bestuurder licht toe: “Wij zijn altijd op zoek naar duurzame mogelijkheden. Het hergebruiken of anders gebruiken van het materiaal is er daar één van. Daarnaast zetten wij ons ook in om de bewoners te helpen met hun nieuwe, duurzame systemen. Hoe gebruik je die zo optimaal mogelijk. Zo proberen wij onze huurders te motiveren om zo duurzaam en zuinig mogelijk te leven. En dat is fijn voor iedereen!”

Wedstrijd voor de naam van het complex

De winnares van de naamwedstrijd, mevrouw Korres, mocht als eerste over de oranje loper lopen en de naam van het complex onthullen. “Ik voelde mij een beetje Máxima. Ik vond het al leuk om de prijsvraag te winnen, en nu word ik ook nog zo officieel onthaald.“

Prinsheerlijk wonen aan de Oranjehof in Puttershoek

Bouwgroep Schrijver realiseerde de appartementen. Jongekrijg en Maasbouw, onderdeel van Bouwgroep Schrijver, zorgden voor de bouw. “Wij zijn er enorm trots op dat wij dit project, met mooie duurzame uitdagingen, in Puttershoek mochten realiseren. De eerste keer dat wij werkten voor deze woningcorporatie in de Hoeksche Waard. Prinsheerlijk wonen is wat wij de bewoners toewensen“, aldus Landré Schrijver.

V.l.n.r. wethouder Robin Heij, mevrouw Korres en Dennis Lausberg, directeur-bestuurder HW Wonen