Terug naar het overzicht

Numansdorp is een wandelpad met uitzicht rijker

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op zaterdag 19 februari 2022 openden wethouder Harry van Waveren en de heer Stehouwer (voormalig raadslid gemeente Cromstrijen) officieel het Welkerpad. Het wandelpad van 1 kilometer lag al even in Numansdorp, maar is officieel in gebruik genomen nu ook de bebording is geplaatst.

Uitzicht over Hollands Diep

Dit pad boven op de dijk loopt parallel aan de Fortlaan en geeft een schitterend uitzicht over het Hollands Diep. Vanaf zowel de dorpshaven als de Fortlaan is het pad toegankelijk voor voetgangers. Het Welkerpad wordt in de toekomst uitgebreid, zodat rechtstreeks naar Fort Buitensluis kan worden gewandeld.


Vernoemd naar de heer Welker

De naam van het pad herinnert ons aan de heer P.H.M. Welker (1857-1930), een onderwijzer die veel historisch materiaal heeft vastgelegd. “De heer Welker was een zeer bevlogen Numansdorper”, zegt Leo Stehouwer. “Welker was hoofdonderwijzer van de eerste openbare school in het dorp. Later werd hij directeur van de Rijksnormaalschool, de onderwijzersopleiding. Een van zijn leerlingen was Suze Groeneweg, de eerste vrouw in de Tweede Kamer.”


Andere initiatieven van de heer Welker waren: de stoomtram naar Zuid-Holland en de Zeeuwse Eilanden, de Barendrechtse brug en diverse muziekverenigingen. De heer Welker was een Numansdorper met een mooie toekomstvisie. Met dit pad wordt zijn naam niet vergeten.