Terug naar het overzicht

NK Tegelwippen, de Hoeksche Waard ligt op koers: al 14.000 tegels gewipt!

Sinds de start van het NK Tegelwippen, op dinsdag 21 maart dit jaar, zijn er in de Hoeksche Waard al 14.000 tegels aangemeld op de website van het NK Tegelwippen. Dat is een fantastische prestatie! Inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers hebben zo samen gezorgd voor een heleboel extra groen erbij. Tot dinsdag 31 oktober kunnen de handen nog uit de mouwen. Heeft u ook plannen om uw tuin groener te maken? Wij willen u daarbij graag helpen!

Gratis Tegeltaxi: maandag 4 september en maandag 23 oktober

We willen het voor onze inwoners zo gemakkelijk mogelijk maken om tegels te verruilen voor groen. Daarom laten we tijdens het NK Tegelwippen een gratis Tegeltaxi rijden. De Tegeltaxi rijdt weer op maandag 4 september en maandag 23 oktober. Die komt uw overgebleven zand en de tegels gratis bij u ophalen. Lees meer over de Tegeltaxi en de voorwaarden op de pagina Tegeltaxi.

Tegels eruit en groen erin? Dan kunt u misschien subsidie krijgen!

Als u uw tegels vervangt door groen, kunt u misschien een deel van de gemaakte kosten terugkrijgen. Lees meer over de subsidie klimaatadaptatie op de pagina Subsidie klimaatadaptatie.