Terug naar het overzicht

Nieuwe zorgmedewerkers in de startblokken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 2 november begon een derde groep toekomstige zorgmedewerkers met een scholingstraject bij ROC Da Vinci College. De afgelopen 2 jaar hebben op deze manier al 20 nieuwe zorgmedewerkers een officieel mbo-certificaat behaald waarna zij doorstroomden naar een praktijkgerichte zorgopleiding bij een van de 6 zorgorganisaties in de Hoeksche Waard. Gemeente Hoeksche Waard maakt zich samen met maatschappelijke partners sterk voor het aantrekken van mogelijke kandidaten om bij een van de zorgpartijen in de Hoeksche Waard aan de slag te gaan.

In 10 weken tijd worden de nieuwe kandidaten klaargestoomd voor een opleiding in de zorg en ontvangen zij het mbo-certificaat ‘Individuele zorg verlenen’. Met het certificaat op zak kunnen zij begin 2023 doorstromen naar een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) opleiding bij de Zorgcampus, de gezamenlijke opleider van 6 zorgorganisaties in de Hoeksche Waard.

Behoefte aan medewerkers in de zorg

Er is in de Hoeksche Waard veel behoefte aan medewerkers in de zorg om aan de groeiende vraag te voldoen. Dit initiatief geeft de kandidaten een waardevolle basis om het vak te leren. Tegelijkertijd geeft het een flinke impuls aan het aantal beschikbare zorgmedewerkers. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat: “Werken in de zorg is intensief, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is fijn dat we met dit voorschakeltraject enthousiaste kandidaten kunnen helpen om er een succes van te maken. Dat is ook in het belang van de inwoners van de Hoeksche Waard.” Dit scholingstraject voor de zorg is het resultaat van een goede samenwerking tussen verschillende partijen, verenigd in de Stichting Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW) en HW werkt! en het UWV. Wethouders Joanne Blaak-van de Lagemaat sprak een korte videoboodschap in om de kandidaten succes te wensen.