Terug naar het overzicht

Update: negatief zwemadvies strandje Westmaas ingetrokken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

24 juni 2024 – Omgevingsdienst Midden-Holland heeft het negatieve zwemadvies van 21 juni ingetrokken. De waterkwaliteit bij het strandje in Westmaas is weer voldoende. Wij wensen iedereen veel zwemplezier met deze zomerse dagen!

—–

21 juni 2024 – Omgevingsdienst Midden-Holland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor de zwemlocatie bij het strandje in Westmaas. De waterkwaliteit is op dit moment niet voldoende. Gaat u er toch zwemmen, dan loopt u grote kans op maag- en/of darmklachten.

Het water wordt wekelijks gecontroleerd

Vooral in het zwemseizoen – 1 mei tot 1 oktober – vindt er regelmatig controle plaats. Daarom kan het advies wekelijks verschillen. De kwaliteit van het water wordt onder andere beïnvloed door de buitentemperatuur, windrichting en windsnelheid, maar ook de aanwezigheid van waterplanten. Check daarom voordat u gaat zwemmen welk advies geldt voor de locatie die u wilt bezoeken.

Meer informatie op www.zwemwater.nl of gebruik de zwemwater-app

Op de website zwemwater.nl kunt u de actuele stand van zaken controleren van alle officiële buitenzwemplekken in Nederland. Op een kaartje kunt u zien of er voor een bepaalde locatie een negatief zwemadvies is afgegeven. Ook leest u op deze website meer over eventuele gezondheidsrisico’s die u loopt als u zwemt in natuurwater. Of download de gratis zwemwater-app. Hier vindt u niet alleen informatie over de kwaliteit en veiligheid van de officiële buitenzwemplekken, maar ook informatie over de aanwezigheid van bijvoorbeeld voorzieningen als wc’s, horeca, speelweide, trailerhelling, enzovoort.