Terug naar het overzicht

Nederlandse Veteranendag 29 juni 2024

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zaterdag 29 juni bedankt Nederland op Veteranendag de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede. Op deze dag staan we stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Maar ook bij vredesoperaties die nu in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.

De Nederlandse Veteranendag vindt elk jaar plaats op een zaterdag rond 29 juni, de geboortedag van wijlen prins Bernhard. Meer informatie is te vinden op de Veteranendag website. Als teken van erkenning en waardering wapperen die dag de Nederlandse driekleur en de Veteranenvlag bij onze beide gemeentehuizen (Maasdam en Oud-Beijerland) voor de bijna 400 Hoeksche Waardse veteranen.

Onze veteranen ontvangen deze week per post een uitnodiging voor een veteranenbijeenkomst later dit jaar (oktober). Burgemeester Erik van Heijningen spreekt in de uitnodiging namens het gemeentebestuur zijn grote dankbaarheid uit voor hun inzet. De bijdrage van onze veteranen was en is van onschatbare waarde in tijden van instabiliteit en onveiligheid.