Terug naar het overzicht

Najaarscampagne herhaalprik van start

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf maandag 19 september kunnen inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen hebben en iedereen die geboren is in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij de vaccinatielocaties in Dordrecht (Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht) en in Gorinchem (Piratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ Gorinchem).

U kunt een afspraak maken bij een van de vaccinatielocaties via de website van Plan je prik of via telefoonnummer 0800-7070. Prikken zonder afspraak is niet mogelijk.

Herhaalprik met vernieuwde vaccins

De herhaalprik in het najaar wordt gegeven met vernieuwde mRNA-vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.

Volgorde vaccinatie vanaf maandag 19 september

Mensen met een hoger risico om ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact worden vanaf dinsdag 13 september als eerste uitgenodigd. U ontvangt een uitnodigingsbrief voor de herhaalprik.

Mensen met een hoger risico om ziek te worden zijn:

  • mensen vanaf 60 jaar;
  • mensen van 12 t/m 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik;
  • bewoners van zorginstellingen;
  • mensen met het syndroom van Down.

Herhaalprik voor iedereen van 12 jaar en ouder

Daarna kan iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik halen. Houd er wel rekening mee dat dit 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting is. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna of Novavax of uit 1 prik met Janssen.

Als u niet naar de vaccinatielocatie kunt komen

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor de herhaalprik en kunt u niet zelf naar de vaccinatielocatie van de GGD komen? Dan kunt u in overleg met uw huisarts de prik thuis krijgen.

U las zojuist een nieuwsbericht van de GGD Zuid-Holland Zuid.