Terug naar het overzicht

Militaire oefening 17 februari

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 17 februari van 19.00 tot uiterlijk 22.00 uur oefenen de Koninklijke Luchtmacht en Korps Mariniers aan de zuidkant van de Hoeksche Waard. Er wordt gevlogen met een NH90 gevechtshelikopter. Ook vinden er oefeningen op land plaats. Hierbij wordt gebruikgemaakt van oefenmunitie.

De Hoeksche Waard is aangewezen als laagvlieggebied

Defensie probeert de overlast van laagvlieggebieden voor inwoners tot een minimum te beperken. Het kan zijn dat u toch overlast/hinder ervaart. Eventuele meldingen kunt u indienen via het online klachtenformulier op de website van Defensie. Op de website van de Luchtmacht leest u meer informatie over vliegbewegingen en trainingen. U kunt de actuele vliegbewegingen over helikopters ook volgen via Twitter: @dhcluchtmacht.

Alle vluchten worden zorgvuldig voorbereid

Dat is belangrijk voor alle vliegende eenheden van Defensie, maar ook voor de omgevingen waarin Defensie oefent. Defensie spreidt vliegbewegingen zoveel mogelijk over de diverse oefengebieden in Nederland om het geluid en de belasting voor de leefomgeving te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.