Terug naar het overzicht

Lokale ondernemers maken kennis met Beroepentuin HWwerkt!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Lokale ondernemers die actief zijn in onder meer de installatietechniek maakten donderdag 11 mei tijdens een bijeenkomst kennis met de Beroepentuin van HWwerkt!. Bedrijven konden zich laten informeren over de succesvolle Hoeksche Waardse leertrajecten rondom duurzame installatietechniek, maar ook over de kansen op het gebied van ‘social return’.

Leerlijn duurzame installatietechniek

Binnen de Beroepentuin Hoeksche Waard, onderdeel van HWwerkt!, worden diverse leertrajecten aangeboden rondom duurzame installatietechniek om de werkgelegenheid in de regio te vergroten. Kandidaten worden in drie maanden tijd klaargestoomd om bijvoorbeeld laadpalen, zonnepanelen, warmtepompen of elektro en sanitair te monteren en installeren. Na afloop van het traject zijn de kandidaten ‘werkfit’ voor de installatiebranche. Bij een bedrijf kunnen ze zich vervolgens verder ontwikkelen.

HWwerkt! en de Beroepentuin zijn gespecialiseerd in opleidingstrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De leerlijnen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld schoolverlaters, statushouders en mensen met een WW-uitkering. Wethouder Paul Boogaard (Sociale Zaken) opende de bijeenkomst: “De leerlijnen die de Beroepentuin biedt sluiten perfect aan op de behoeften van lokale ondernemers. Er is in de Hoeksche Waard veel behoefte aan technische arbeidskrachten. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid om deze vacatures te kunnen invullen. Het is mooi dat we dit tijdens de bijeenkomst zelf aan de werkgevers konden laten zien.”

Social return

De gemeente houdt zelf bij de inkoop van werkzaamheden rekening met ‘social return’, door het opnemen van sociale voorwaarden in de inkoop- en aanbestedingstrajecten ten behoeve van het creëren van extra werkgelegenheid voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Hieraan kunnen bedrijven op verschillende manieren invulling geven: het bieden van werk, scholing, het aanbieden van een maatschappelijke activiteit of het inkopen bij een sociale organisatie zoals de Beroepentuin. Bovendien is het een mooie investering in de toekomst van het bedrijf: passende medewerkers hebben het potentieel om door te groeien tot zeer gemotiveerde en betrokken medewerkers.

Rondgang Beroepentuin en netwerkborrel

Na afloop van de presentaties over de leertrajecten en ‘social return’ was er uitgebreid de gelegenheid voor een rondgang door de Beroepentuin voor meer verdieping en dialoog. De aansluitende netwerkborrel maakte de bijeenkomst compleet. Boogaard: “Ondernemers met een sociaal hart zijn bij HWwerkt! meer dan welkom. Onze accountmanagers kijken graag samen met de bedrijven welke behoefte er is en hoe we hen kunnen voorzien van een passend aanbod.”