Lokaal Proeven: ontdek de reis van boer tot bord
Van verse oogst tot een verrassend gerecht: Natuurlijk. Hoeksche Waard en Foodlab Hoeksche Waard lanceren Lokaal Proeven. Een inspirerende videoserie waarin ambassadeur en chef-kok Michka Chel de smaak van de Hoeksche Waard tot leven brengt. Ze ontmoet de boeren achter de producten en bereidt ter plekke een smaakvol gerecht met ingrediënten van eigen bodem. Een verrassende kijk op de korte keten, omdat de weg van boer tot bord zichtbaar wordt.
Wethouder Paul Boogaard (landbouw): “De videoserie Lokaal Proeven zet niet alleen de smaak van de Hoeksche Waard op de kaart, maar ook het ondernemerschap van onze boeren. Ieder product vertelt een verhaal van traditie, hard werken en liefde voor het vak. Door deze verhalen te delen, stimuleren we onze inwoners om bewust te kiezen voor producten van dichtbij. Dit draagt bij aan een duurzame toekomst voor onze agrarische sector, versterkt de lokale economie en vergroot de waardering voor het vakmanschap van onze boeren.”
Ambassadeur van de smaak van de Hoeksche Waard
Als nieuwe ambassadeur van Natuurlijk. Hoeksche Waard speelt chef-kok Michka Chel uit Numansdorp een sleutelrol in deze missie. Met haar culinaire expertise en passie voor lokale producten laat zij zien hoe smaakvol en veelzijdig ingrediënten uit de Hoeksche Waard zijn.
De allereerste aflevering van Lokaal Proeven is nu te bekijken op de website visithw.nl inclusief recept om het gerecht zelf thuis te bereiden. Ook biedt de website een overzicht van alle boerderijwinkels in de Hoeksche Waard waar de producten uit de serie verkrijgbaar zijn.
Over Foodlab Hoeksche Waard
In de Hoeksche Waard zijn landbouw en landschap onlosmakelijk verbonden. De vruchtbare kleigrond is van goede kwaliteit, waarvan de boeren dankbaar gebruikmaken. Dit willen we behouden en verder versterken. Foodlab Hoeksche Waard is een lokaal netwerk van fysieke locaties en initiatieven waar op het gebied van agrifood iets te beleven, leren of onderzoeken valt. Denk aan projecten met aandacht voor biodiversiteit, educatie, kennisdeling en koop lokaal. Dit alles draagt bij aan het voortbestaan van de agrarische sector op het eiland.

