Terug naar het overzicht

Lintje voor voorzitter Stichting Ondersteuning Sovata

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Voorzitter Yvonne Willebrands van de in Oud-Beijerland gevestigde Stichting Ondersteuning Sovata (SOS) kreeg woensdag 14 juni door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een hoge Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Ze mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Mevrouw Willebrands kreeg het lintje opgespeld voor haar hulp aan de meest arme mensen in de stad Sovato in Roemenië. Ze verleent deze hulp via de door haar zelf opgerichte stichting. SOS zet zich in om via kleinschalige en middelgrote projecten hulp te verlenen en woonsituaties te verbeteren in achterstandsgebieden van Roemenië.

Werkzaamheden stichting

SOS werft donaties en zamelt humanitaire goederen, kleding, schoeisel, dekens en schoolartikelen in. Deze worden verwerkt in gezinsdozen die op de individuele gezinsleden zijn toegespitst. Echt maatwerk dus. Twee maal per jaar wordt er een hulpgoederentransport naar Sovata georganiseerd. De hulpgoederen worden persoonlijk uitgereikt aan scholen, crèches en gezinnen. Gedurende het jaar worden diverse bezoeken aan de stad gebracht. Er wordt dan ter plaatse overlegd en er vindt controle plaats van de voortgang van de lopende projecten. Mevrouw Willebrands is al vele jaren de drijvende kracht achter deze stichting. Daarbij wordt ze ondersteund door veel vrijwilligers. Alle werkzaamheden gebeuren vanuit een loods aan de Langeweg in Oud-Beijerland.

Pluim én lintje

Eerder dit jaar was mevrouw Willebrands ook al genomineerd voor de gemeentelijke Vrijwilligerspluim van gemeente Hoeksche Waard. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding was voor wethouder Paul Boogaard reden genoeg om een bezoek te brengen aan haar en de vrijwilligers van de stichting. Daarbij feliciteerde hij haar namens het gemeentebestuur en bedankte hij alle leden van het team voor hun belangeloze inzet en ongelofelijk belangrijke werk.