Terug naar het overzicht

Leerlingen IKC de Wereld op Noord ontbijten met burgemeester en kinderburgemeester

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanochtend ontbeten leerlingen van IKC de Wereld op Noord uit Oud-Beijerland samen met burgemeester Aptroot in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Ook kinderburgemeester Elin Quaak schoof aan tafel. Na het gezonde ontbijt stelden de kinderen allerlei vragen aan de burgemeester en de kinderburgemeester. Er volgde een leuk gesprek over wat er in de ochtend wordt gegeten en waarom ontbijten zo belangrijk is. Burgemeester Aptroot en Elin luisterden goed naar de leerlingen. Wordt er thuis ontbeten en wat eten ze het liefste?

Veel kinderen ontbijten niet, niet altijd of niet gezond. Aandacht hiervoor blijft belangrijk. Daarom doet gemeente Hoeksche Waard ook dit jaar mee aan het Burgemeestersontbijt, een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt.

Hoeksche Waard doet mee aan Burgemeestersontbijt

Van 10 tot en met 13 oktober schuiven zo’n 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel. In een ontspannen sfeer leren en ervaren kinderen in de klas of in het gemeentehuis hoe goed gezond ontbijten voor hen is. Het is ook een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te benadrukken.

Goed de dag beginnen

De kinderen, de burgemeester en de kinderburgemeester hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakkerij Voordijk en gezond beleg. Verder konden ze kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Aandacht voor gezond ontbijt blijft belangrijk

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. In de week van 6 tot en met 10 november doet gemeente Hoeksche Waard ook mee aan het Nationaal Schoolontbijt.

Leerlingen IKC de Wereld op Noord eten samen met burgemeester Aptroot en kinderburgemeester Elin Quaak een gezond ontbijt in het gemeentehuis van Oud-Beijerland, foto: Arie Kievit