Terug naar het overzicht

Laatste kans: help de Hoeksche Waard aan tegelwipwinst!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het is, zo vlak voor de eindstreep op 31 oktober, nog reuze spannend wie van beide teams het NK Tegelwippen wint. Vanaf de start op 21 maart lag de Hoeksche Waard ruim op voorsprong. Goeree-Overflakkee geeft zich echter niet zomaar gewonnen. Sinds enkele dagen liggen zij aan kop. Tijd voor actie dus! Heeft u ergens een betegeld stukje tuin wat plaats kan maken voor groen? Pak de schop in de hand en meld de tegels uiterlijk op 31 oktober aan bij NK Tegelwippen. Er rijdt een extra Tegeltaxi om de gewipte tegels en het zand gratis bij u op te halen. Samen trekken we de winst weer naar de Hoeksche Waard. Iedere tegel telt!

Extra gratis Tegeltaxi op maandag 31 oktober

Misschien had u al plannen om de tuin wat groener te maken. Dat komt goed uit, want oktober is de ideale maand! Dat komt omdat de grond nog een beetje warm is. Planten en bomen die nu geplant worden, bloeien in de lente extra mooi. En het is herfstvakantie, leuk om samen met de kinderen een tuintje aan te leggen. De weersvoorspellingen zijn goed. Speciaal voor inwoners die nog kans zien om tegels te wippen en de winst weer naar de Hoeksche Waard te trekken. De gemeente laat een extra Tegeltaxi rijden. Wilt u hier gebruik van maken? Meld u dan uiterlijk op donderdag 27 oktober aan op de pagina Tegeltaxi. De Tegeltaxi haalt dan maandag 31 oktober gratis de tegels en het zand bij u op. Alles wat u verder hoeft te doen is het aantal gewipte tegels uiterlijk op 31 oktober aan te melden op de website van NK Tegelwippen. Alleen dan tellen ze mee in de Tegelstand.

De meeste gewipte tegels per inwoner

Team HW heeft meer tegels gewipt, maar Team GO heeft meer gewipte tegels per inwoner (TPI). En dat is wat telt. Op 31 oktober klinkt het eindsignaal, we hebben dus nog een paar dagen de tijd om weer op voorsprong te komen. Doet u ook mee?

Om de race extra spannend te maken, gaat de landelijke website van het NK Tegelwippen met de Tegelstand vanaf 24 oktober op zwart. Dan is niet meer te zien wie er voorligt. Op 8 november wordt de uitslag bekend gemaakt.

Groene tuin doet goed

Een groene tuin heeft veel voordelen. Groen is niet alleen fijn om naar te kijken, met planten en bloemen in de tuin doe je bijen, vlinders en andere kleine dieren een groot plezier. Bovendien trekt regenwater na een flinke bui makkelijker de grond in.  En op hete zomerdagen is de tuin een stuk koeler dan een tegeltuin.