Terug naar het overzicht

Kunstwerk 'De Appelpartjes' is terug in Oud-Beijerland 

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Kunstwerk ‘De Appelpartjes’ lag jarenlang opgeslagen in het gemeentelijk depot in Numansdorp. Nu is het weer terug in Oud-Beijerland. Het heeft een mooie plek gekregen naast zorgcentrum Rembrandt. Bewoners van de Rembrandt hebben het kunstwerk vanochtend onthuld, samen met wethouder Harry van Waveren (Cultuur) en 2 leden van de Adviescommissie Beeldende Kunst.  

‘De Appelpartjes’ nodigt uit om een praatje te maken 

‘De Appelpartjes’ zijn gemaakt van brons en kunnen ook gebruikt worden als bankje of stoel. De vorm van het werk nodigt uit om erop te zitten en een praatje te maken. Dit zorgt voor een gezellige ontmoetingsplaats. Het terugplaatsen van het kunstwerk maakt de buurt mooier en gezelliger.  

Tijdens de feestelijke onthulling maakte wethouder Harry van Waveren duidelijk hoe belangrijk kunst in de buurt is en hoe het mensen bij elkaar kan brengen. De bewoners van de Rembrandt en andere buurtbewoners genieten nu van het nieuwe uitzicht.  

Het kunstwerk van Marcus van Ravenswaay  (1925-2003) uit Hoogblokland is aangekocht door gemeente Oud-Beijerland. De ‘appelpartjes’ stonden eerst aan de zuidkant van het gemeentehuis aan de Willem van Vlietstraat, omgeven door water. In 2019, na de gemeentelijke herindeling, werden ze weggehaald en opgeslagen.  

Stilstaan bij kunst in openbare ruimte 

Door een tip van de Historische Vereniging Oud-Beijerland besloot de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) een nieuwe plek te zoeken in Oud-Beijerland. De nieuwe locatie naast de Rembrandt is met zorg gekozen. Zo’n bijzonder kunstwerk verdient het om gezien te worden in de openbare ruimte. Het laat je letterlijk en figuurlijk stilstaan. 

Kunstwerk 'De Appelpartjes'
Wethouder Harry van Waveren (r), Ada Overwater (l) en Marleen de Vries van de Adviescommissie Beeldende Kunst (naast wethouder) en bewoners van zorgcentrum Rembrandt onthulden het kunstwerk ‘De Appelpartjes’.