Terug naar het overzicht

Koninklijke onderscheiding voor Marco Vis tijdens afscheidsavond gemeenteraad

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Raadslid Marco Vis uit Oud-Beijerland heeft op dinsdag 29 maart 2022 van burgemeester Aptroot de versierselen ontvangen die horen bij de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. Dit gebeurde tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van raadsperiode 1 januari 2019 – maart 2022. 

Marco Vis ontving deze onderscheiding omdat hij 4 jaar als burgerlid en 12 jaar als raadslid op een goede wijze de belangen van de gemeente heeft behartigd. Hij was burgerlid van de politieke partij Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) in de periode 2006 – 2010. Van 2010 – 2018 was Marco Vis raadslid in de voormalige gemeente Oud-Beijerland en van 2019 – 2022 raadslid in gemeente Hoeksche Waard. 

Allrounder met veel deskundigheid 

In zijn toespraak omschreef burgemeester en voorzitter van de raad Aptroot hem als een allrounder met veel deskundigheid die niet altijd voor de gebaande paden koos. Ook gaf hij aan dat Marco Vis werd gezien als een doelgericht en daadkrachtig bestuurder. “U legde een brede belangstelling aan de dag voor alle politieke en sociaal-maatschappelijke aspecten. Daarbij verloor u niet uit het oog dat het inrichten van een sociaal-maatschappelijk model ook haalbaar en betaalbaar moet zijn.” 

Afscheid raadsleden 

Tijdens deze laatste raadsvergadering nam gemeente Hoeksche Waard afscheid van raadsleden en burgerleden van de raad in oude samenstelling. In het bijzonder is afscheid genomen van 17 raadsleden die niet meer terugkeren als raadslid in de nieuwe raad. Het gaat, naast Marco Vis, om de raadsleden: Marijke Boorsma (VVD Hoeksche Waard), Astrid Butter (GroenLinks Hoeksche Waard), Arieanne Daane (Lokalen Hoeksche Waard), Marco Heemskerk (CDA Hoeksche Waard), Jolanda Koning (CDA Hoeksche Waard), Mireille Louwerens-Huys (BurgerBelangen Hoeksche Waard), Eric Meijer (CDA Hoeksche Waard), Leen van Prooijen (Hoeksche Waardse Senioren Partij), Thom Raaijen (GroenLinks Hoeksche Waard), Paulien Rijsdijk-Mudde (BurgerBelangen Hoeksche Waard),  Albert Scheerhoorn (Lokalen Hoeksche Waard), Miranda den Tuinder (D66 Hoeksche Waard), Ad Valkenburg (CDA Hoeksche Waard), Richard Visser (Lokalen Hoeksche Waard), Karoline Vorthoren (CDA Hoeksche Waard) en Jan van Westen (ChristenUnie Hoeksche Waard). 

Installatie nieuwe raad 

Op woensdag 30 maart worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. De burgemeester neemt de eed of de belofte af bij ieder raadslid. Deze speciale raadsvergadering vindt plaats in de aula van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland en start om 19.30 uur. Publiek is uiteraard van harte welkom. De raadsvergadering van 30 maart is op die avond vanaf 19.30 uur ook online te volgen