Terug naar het overzicht

Kom 18 mei naar het gratis cybercrimecongres

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het aantal cyberaanvallen op kleine ondernemingen neemt toe. Ook in de Hoeksche Waard. Kleine ondernemers zijn interessant voor cybercriminelen, omdat zij zelf vaak geen maatregelen nemen om digitaal veilig te zijn. De digitale deur staat wagenwijd open. Om te voorkomen dat dit u als ondernemer ook overkomt, wordt op 18 mei in Rabobank in Heinenoord een gratis cybercrimecongres georganiseerd onder leiding van Tv-presentator Ewout Genemans. Zorg dat u erbij bent!

Sprekers en tv-presentator Ewout Genemans

Sprekers zijn cybersecurity expert Dave Maasland, het cybercrimeteam van de politie, een slachtoffer van cybercrime die zijn bedrijf verloor aan een hack. Ewout Genemans, bekend van een aantal crimeprogramma’s op televisie, verzorgt de presentatie. Deelname is gratis. Het aanmelden voor het congres kan via de website van het Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden.

Congres op andere locaties en data

Het cybercrimecongres wordt in zowel de Hoeksche Waard als op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee georganiseerd:

  • 17 mei: Goeree-Overflakkee in ‘Zoet of Zout’ in Stellendam.
  • 18 mei: Hoeksche Waard in de Rabobank in Heinenoord.
  • 30 mei: Voorne-Putten in Theater de Stoep in Spijkenisse.

Op alle 3 de data is de inloop vanaf 16.30 uur met diner, einde 20.15 uur met aansluitend een netwerkborrel.

1 op de 5 ondernemers slachtoffer van cybercriminelen

Michael de Man van het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam: “Cybercrime is een snel opkomend probleem. We zien de traditionele criminaliteit verschuiven naar digitale criminaliteit. Maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime! Het schadebedrag is ruim 10 miljard per jaar. We organiseren dit soort bijeenkomsten om het bewustzijn van ondernemers hierover te vergroten en ze te informeren over preventiemaatregelen. Zodat ondernemers kunnen blijven doen waar ze het best in zijn: ondernemen. De basismaatregelen kan je grotendeels zelf uitvoeren. Cybersecurity is écht niet zo complex als je soms denkt. Het belangrijkst is dat het op de agenda komt te staan en dat je er iets aan doet!”

Het programma op 17, 18 en 30 mei staat volledig in het teken om u te vertellen welke risico’s er zijn en wat u hiertegen kan doen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden en de digitaliseringsdeal Zuid-Hollandse Delta in samenwerking met de gemeenten.