Terug naar het overzicht

Kent u iemand die een lintje verdient?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op maandag 26 april, de dag voor Koningsdag, ontvingen 10 inwoners van de Hoeksche Waard een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Bram van Hemmen ging met passend vervoer langs de deuren om de lintjes persoonlijk uit te reiken. Hij benoemde 8 mensen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 2 personen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Traditiegetrouw vindt deze ‘lintjesregen’ jaarlijks plaats op de werkdag voor Koningsdag.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor de samenleving. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid en het liefst zo onopvallend mogelijk. Dat betekent niet dat hun inspanningen onopgemerkt blijven. Elk jaar worden velen van hen door verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties voorgedragen voor een onderscheiding. Of iemand daadwerkelijk voor een lintje in aanmerking komt, is afhankelijk van de verdienste of prestatie die is geleverd.

Hoe kunt u iemand voordragen?

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Dan kunt u een verzoekformulier invullen of downloaden via de website lintjes.nl. Het ingevulde formulier belandt bij de woongemeente van de persoon die u wilt voordragen. De medewerker Kabinetszaken neemt vervolgens contact met u op.

Verzoek vóór 1 juli 2021 indienen

Verzoeken voor het aanvragen van een lintje voor de Algemene Gelegenheid 2022, ook wel Lintjesregen genoemd, moeten vóór 1 juli 2021 volledig zijn ingediend. Een aanvraag voor een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een jubileum, moet uiterlijk vijf maanden van tevoren worden ingediend.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Donja Hiele (Kabinetszaken) via telefoonnummer 14 0186. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Hiermee voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.