Terug naar het overzicht

Kennissessie 'Lokaal Inkopen' voor ondernemers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdagmiddag 14 september organiseren gemeente Hoeksche Waard en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard de kennissessie Lokaal Inkopen. In de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland worden geïnteresseerde ondernemers bijgepraat over hoe aanbestedingen bij gemeentes werken en hoe Hoeksche Waardse ondernemers hun kansen op een opdracht vergroten.

In mei van dit jaar overhandigde de gemeente het ambitiestatement Lokaal Inkopen aan Ondernemersvereniging Hoeksche Waard. Gemeente Hoeksche Waard streeft naar een sterke lokale economie. Door lokaal in te kopen kan de gemeente de lokale economie versterken en bevordert ze de werkgelegenheid in de Hoeksche Waard. De ambitie van de gemeente luidt dan ook: ‘Als het lokaal kan, doen we het lokaal!’ De ondernemersvereniging is blij met deze goede wil en volgt de uitvoering hiervan met grote belangstelling. 

Voor het verkrijgen van een opdracht van de gemeente gelden regels die gemeente en  ondernemers moeten volgen. Gemeente Hoeksche Waard en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard organiseren daarom op woensdag 14 september – van 15.00 tot 18.30 uur – een interactieve kennissessie. Tijdens de kennissessie krijgen ondernemers een beter beeld van hoe de inkoop bij een gemeente werkt, welke eisen er worden gesteld en wat er van ondernemers verwacht wordt.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via de website van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard.