Terug naar het overzicht

Inschrijving Cultuurprijs Hoeksche Waard geopend

Podiumkunstenaars opgelet! Vanaf vandaag is het mogelijk om je aan te melden voor de Cultuurprijs Hoeksche Waard. Onder podiumkunsten vallen alle uitingen op het gebied van muziek, theater, dans of cabaret, individueel, in groepsverband of in verenigingsverband.

De Cultuurprijs Hoeksche Waard bestaat uit twee categorieën:

  • Jong Talentprijs (tot en met 21 jaar) – prijzengeld €500,-
  • Volwassenenprijs (22 jaar en ouder) – prijzengeld €1.000,-

Beoordeling

Deze inschrijvingen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit leden van buiten de Hoeksche Waard. Aan de hand van deze inschrijvingen maakt de jury een eerste selectie. De geselecteerden worden uitgenodigd om zaterdag 19 oktober 2024 een korte presentatie te verzorgen. Hierna worden per categorie 5 genomineerden uitgenodigd om tijdens de finale op vrijdag 29 november 2024 opnieuw op te treden waarna de jury de prijswinnaars bekend maakt. De bedragen zijn bedoeld om verdere ontwikkeling van talent en/of vernieuwende initiatieven te ondersteunen.

Waarderingsprijs

Naast de prijzen in de bovenstaande categorieën, wordt er ook een waarderingsprijs (€250,-) uitgereikt aan een individu, organisatie of groep welke zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet, dan wel een bijzondere betekenis voor de cultuursector in de Hoeksche Waard heeft gehad. De uiteindelijke winnaar wordt voor 50% bepaald door een online stemming en voor 50% door de eerder genoemde vakjury.

Wil jij je inschrijven voor de Cultuurprijs of iemand nomineren voor de waarderingsprijs? Ga naar de website van Hoeksche Waard Actief.

De organisatie van de Cultuurprijs Hoeksche Waard is in handen van Hoeksche Waard Actief. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Mail naar info@hoekschewaardactief.nl.