Terug naar het overzicht

Huttenbouw weer een groot feest voor de Hoeksche Waardse jeugd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Deze week heerste in maar liefst 4 dorpen in de Hoeksche Waard de jaarlijkse ‘huttenbouwkoorts’. Gewapend met goed gereedschap en bouwmaterialen leefden de deelnemende kinderen zich lekker uit. Er zijn weer mooie hutten gebouwd bij Jeugdland in Strijen, op het evenemententerrein ‘Het Molenschaer’, op de parkeerplaats bij de Buttervliet in Numansdorp en op het parkeerterrein voor het NLS-gebouw in Klaaswaal. Naast het scoutinggebouw aan het Zalmpad in Oud-Beijerland verrees al net zo’n mooi huttendorp als in de andere dorpen.

Hoe meer kinderen, hoe meer gezelligheid

In de Hoeksche Waard is de huttenbouw een welkome traditie aan het eind van de zomervakantie. De kinderen timmeren en bouwen er met veel plezier en soms best wel fanatiek op los. Het is een feest voor jong en oud, want natuurlijk komen trotse ouders, opa’s en oma’s en vrienden een kijkje nemen. Net zoals de wethouders Robin Heij, Joanne Blaak-van de Lagemaat en Harry van Waveren, die de afgelopen dagen met eigen ogen wilden zien wat voor mooie en originele creaties er waren gemaakt.

Kinderburgemeester Elin Quaak zat, samen met wethouder Robin Heij, op de laatste dag in de jury van de huttenbouw in Numansdorp. Elin: “De eerste huttenbouw was in de tuin van mijn opa. Helaas is mijn opa overleden, maar hij zal vast heel trots zijn dan ik in de jury mag deelnemen.”

Alle vrijwilligers en sponsors: bedankt!

Het huttenbouwen is mogelijk door de hulp en inzet van vele enthousiaste vrijwilligers en sponsoren. Ook dit jaar werden alle kinderen door gemeente Hoeksche Waard getrakteerd op een ijsje van IJSMO. Wij bedanken alle vrijwilligers en sponsoren voor hun enthousiasme en bijdragen.