Terug naar het overzicht

Hoogste punt nieuwbouw Piershil Zuid Oost fase 3

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag 3 mei bereikte het appartementengebouw van het woningbouwproject ‘Wonen in Piershil’ het hoogste punt. Wethouder Van Leenen, projectontwikkelaar Martijn Versteeg en directeur Jan Sanner van BM van Houwelingen vierden dit feestelijke moment samen.  

BM van Houwelingen heeft in de eerste 2 fasen van Wonen in Piershil al 33 woningen gebouwd en opgeleverd. De laatste fase van de uitbreiding van de dorpskern Piershil telt nog eens 14 koopappartementen en 10 grondgebonden huurwoningen. Het bereiken van het hoogste punt is het sluitstuk van deze nieuwe wijk.   

Wethouder Van Leenen vertelt: “De aanbesteding van de gebiedsontwikkeling van 3 locaties in Zuid-Beijerland, Goudswaard en Piershil vond plaats in 2013, midden in een economische crisis. De woningmarkt lag stil. Betaalbaar bouwen voor verschillende doelgroepen was ook toen ons uitgangspunt. Daarom kunnen we nu onze starters, doorstromers, jonge gezinnen en senioren een woning bieden. In het plan zijn ook 10 grondgebonden woningen in aanbouw, die door woningcorporatie HW Wonen worden verhuurd.”

Goed verloop bouw

De woningen zijn kwalitatief hoogwaardig en energiezuinig gebouwd en voldoen aan de norm “Bijna Energie Neutraal Gebouwen” (BENG-norm). De wijk is ruim opgezet en gelegen aan de rand van het dorp, met uitzicht op de omliggende polders. Wanneer de zuidelijke rand straks is ingericht met een vijver en veel groen, is dit een goede eerste indruk van het dorp.

Ontwikkelaar Martijn Versteeg: ‘’Verspreid over meerdere fasen is in samenwerking met onder andere de gemeente en HW Wonen een prachtige woonwijk gerealiseerd. Nu ook de realisatie van de derde fase vergevorderd is, is Piershil straks in totaal 57 mooie woningen en appartementen rijker.’’

Meer informatie

Alle koopwoningen zijn verkocht. Op de website van BM van Houwelingen vind je meer informatie over het project.