Terug naar het overzicht

Hoeksche Waardse kinderen op Heppie Tour naar de Beekse Bergen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Donderdag 17 augustus was een bijzondere dag voor 11 gezinnen uit de Hoeksche Waard. Een bus met 28 enthousiaste kinderen en hun families vertrok die dag vanaf Sportpark de Kikkershoek in Oud-Beijerland, uitgezwaaid door wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat.

Vanuit het hele land werden bussen vol kinderen en hun ouders of verzorgers naar de Beekse Bergen gebracht, voor een volledig verzorgd dagje uit. Dankzij een samenwerking met Heppie Tour van Stichting Het Vergeten Kind en gemeente Hoeksche Waard konden ook gezinnen uit de Hoeksche Waard even zonder zorgen genieten.

Dagje uit voor kinderen

Stichting Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit voor kinderen, voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze op vakantie of een dagje uit gaan. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat heeft daar veel waardering voor. “Ook in de Hoeksche Waard zijn er kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie. Met de Heppie Tour kunnen juist zij weer even ‘gewoon’ kind zijn, hun zorgen vergeten en positieve herinneringen maken. Ik zag vandaag een glimlach van oor tot oor op hun gezichten, zoals we dat het liefst bij alle kinderen zien.”

Wat doet stichting Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind geeft support aan en komt op voor de duizenden kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat deze kinderen niet meer bij hun ouders wonen. Kijk voor meer informatie op de website Het Vergeten Kind.