Terug naar het overzicht

Hoeksche Waardse basisscholen bezoeken theatervoorstelling ‘Jongen van Glas’

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 12 januari werd in Kerkelijk Centrum Maranatha in Oud-Beijerland de theatervoorstelling ‘Jongen van Glas’ opgevoerd door theatergezelschap Jansen & De Boer vergezeld van poppen. Zo’n 90 kinderen van 3 Hoeksche Waardse basisscholen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar bezochten de voorstelling. Het thema ‘veiligheid’ staat daarin centraal. Een lastig, maar belangrijk onderwerp om over te praten. Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat was gisteren bij de aftrap.   

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat alle kinderen veilig kunnen opgroeien. Hiervoor werken we ook samen met het onderwijs. In elke klas in Nederland is minimaal 1 kind slachtoffer van kindermishandeling. Kinderen moeten vrij kunnen praten over hoe zij zich voelen, zowel thuis als op school. Daarom heeft de gemeente de theatervoorstelling ‘Jongen van Glas’ naar de Hoeksche Waard gehaald.  

Praten over veiligheid 

‘Jongen van Glas’ gaat over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig voorzichtig en onnodig bang? Het centrale thema ‘veiligheid’ is best lastig voor basisschoolleerlingen. De kinderen die gisteren de voorstelling bezochten, waren enthousiast en vonden het een mooie voorstelling. De bedoeling is dat het zo makkelijker wordt om met elkaar en onder begeleiding van de leraren over zo’n moeilijk onderwerp te praten.  

Helaas zijn er nog elke dag kinderen slachtoffer van een vorm van kindermishandeling. In november vroegen wij hier ook al aandacht voor tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Dat doen we met deze theatervoorstellingen opnieuw. Leraren van groep 4, 5 en 6 kunnen in januari de voorstelling met hun klas bekijken. Er volgen er nog 3 (vandaag, donderdag 26 en vrijdag 27 januari) op verschillende plaatsen in de Hoeksche Waard.  

Meer informatie

Meer informatie over de voorstelling staat op de website van ‘Jongen van Glas’.