Terug naar het overzicht

Hoeksche Waard doet mee aan de Week van het Nationaal Schoolontbijt

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag is het de laatste dag van de week van het Nationaal Schoolontbijt (van 7 tot en met 11 november). Kinderen leerden de afgelopen dagen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Ook in de Hoeksche Waard schoven kinderen op verschillende basisscholen aan tafel voor een gezond ontbijt.  

Wethouder Harry van Waveren at dinsdag 8 november mee bij OBS De Eendragt in Zuid-Beijerland en wethouder Robin Heij bij OBS Het Pluspunt in Oud-Beijerland. Burgemeester Aptroot bezocht woensdag 9 november IKC de Wereld Op Centrum in Oud-Beijerland voor het Schoolontbijt. Donderdag 10 november schoof wethouder Adriaan van der Wulp bij RBS De Fontein in Puttershoek aan voor het ontbijt en wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat ging naar IKC de Wereld Op Noord in Oud-Beijerland. Vanochtend ontbeet Paul Boogaard in de klas bij CGS De Ark in Oud-Beijerland.  

Praatpot met vragen over lekker en gezond eten 

De burgemeester en de wethouders namen tijdens hun bezoek een glazen ‘praatpot’ mee. In de pot zitten een heleboel vragen waarmee de leerkrachten en kinderen met elkaar in gesprek kunnen gaan over lekker en gezond eten en waarom dat belangrijk is. Thuis kunnen de kinderen er natuurlijk over doorpraten met hun ouders.  

Aandacht voor goed ontbijt hard nodig 

Aandacht voor een goed ontbijt is harder nodig dan ooit. Steeds meer kinderen gaan zonder ontbijt naar school. Door de stijgende prijzen van de boodschappen, is de verwachting dat dit er steeds meer worden. Juist omdat zij volop in de groei zijn is ontbijten extra belangrijk. Hun lichaam heeft de energie van een ontbijt nodig om te kunnen leren en te spelen.  

Praatpot gemaakt door GGD Zuid-Holland Zuid 

Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Jeugd en Volksgezondheid) is blij met deze samenwerking: “Om gezond op te kunnen groeien hebben kinderen de inzet van iedereen nodig. Van zichzelf, ouders/verzorgers en de naaste omgeving. Maar ook van onderwijs, zorg, verenigingen en bedrijven. Door samen te werken versterken we elkaar en wordt gezond eten normaal. Samen maken we gezond gewoon!” 

Scholen zijn een belangrijke partner 

Adriaan van der Wulp, wethouder Onderwijs, onderstreept dat. “Het is belangrijk dat kinderen met een volle maag naar school gaan. Dan kunnen ze zich beter concentreren en beter presteren. Maar vaak vertellen kinderen niet dat zij zonder ontbijt in de klas zitten, soms uit schaamte. Daarom is het belangrijk dat scholen aandacht hebben voor een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving. Door mee te doen aan de ontbijtweek laten onze basisscholen zien daar oog voor te hebben en bereid te zijn daarvoor een stapje extra te zetten.”