Terug naar het overzicht

Hoeksche Branders sluit aan bij Foodlab Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Demi Bakhuizen en Stefan Hanszen van Hoeksche Branders ontvingen deze week uit handen van wethouder Paul Boogaard een herkenningsteken van Foodlab Hoeksche Waard. De koffiespecialist brandt in de winkel in Heinenoord zelf de koffiebonen en vertelt bezoekers het verhaal achter eerlijke koffie.

Vers gebrande koffiebonen

Het aantal (agrarische) ondernemers binnen Foodlab Hoeksche Waard groeit. Vanaf deze week is ook Hoeksche Branders uit Heinenoord aangesloten bij het initiatief. Vorig jaar begonnen eigenaren Demi Bakhuizen en Stefan Hanszen met het importeren van koffiebonen van over heel de wereld om deze in de Hoeksche Waard vers te branden. Hanszen: “We verkopen alleen duurzaam geteelde koffiebonen waarbij de boeren eerlijk betaald krijgen en de handelsketen zo min mogelijk tussenschakels kent. Dat verhaal geven we onze klanten in de winkel graag mee. Met die wetenschap smaakt de koffie nét even wat lekkerder.” Op de stoep voor de winkel staat vanaf vandaag een mooi en praktisch bord als herkenningsteken van Foodlab Hoeksche Waard.

Korte ketens

Foodlab Hoeksche Waard is een verzamelnaam van initiatieven die bijdragen aan een betere toekomst voor de boeren, telers en andere ondernemers die lokaal voedsel produceren. Hierbij wordt ingezet op gezonde bodems door onderzoek en ontwikkeling op het gebied van volhoudbare landbouw, korte ketens die de afstand tussen boer en consument verkleinen en educatie. Wethouder Paul Boogaard: “Je kunt het proces van koffiebonen branden hier van dichtbij beleven. Door bezoekers en klanten in de winkel te vertellen hoe lastig het soms voor boeren is om, zelfs hier in de Hoeksche Waard, een eerlijke prijs voor hun product te krijgen, verkleinen we letterlijk en figuurlijk de afstand tussen boer en consument.” De digitale belevingskaart op de website VisitHW is hiermee een locatie rijker. Geïnteresseerden vinden er een overzicht welke locaties onderdeel zijn van het Foodlab Hoeksche Waard.

Hoeksche Branders