Terug naar het overzicht

Wethouder Blaak-van de Lagemaat te gast bij Het Oogcafé

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanmiddag was wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Welzijn en inclusieve samenleving) te gast bij Het Oogcafé bij Boezem & Co in Oud-Beijerland.

Dit café is bedoeld voor alle inwoners van de Hoeksche Waard en omstreken met een oogaandoening of zichtprobleem. Elke laatste maandagmiddag van de maand is er een bijeenkomst in het Oogcafé en maandag 27 november was de laatste bijeenkomst van dit jaar. Tijdens deze gezellige en informatieve middagen wordt informatie met elkaar uitgewisseld en worden activiteiten georganiseerd. “Wat is het fijn dat deze plek er is voor mensen met oogproblemen. Als samenleving kunnen we leren welke belemmeringen zij ervaren in het dagelijkse leven en de bezoekers leren ook van elkaar. Het voorziet in een grote behoefte aangezien er enthousiast op wordt gereageerd en de opkomst hier elke maand hoog is. Graag geef ik ook een compliment aan de initiatiefnemer Lo Jongbloed, die met ondersteuning van Welzijn Hoeksche Waard en Oogvereniging Nederland, het café in zo’n korte tijd tot zo’n succes heeft gemaakt.” vertelt wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat.

Ook te gast vandaag was de brandweer. Zij gaven voorlichting waarbij zintuigen als reuk, gehoor en tast op de proef werden gesteld.

Voor 2024 staan al verschillende onderwerpen op de agenda zoals de komst van een ergotherapeut, een optometrist en een energiecoach, passend lezen, voorlichting met aansluitend een try-out van een concert en mogelijk een golf-clinic met proeverij. Ben je benieuwd en wil je graag deelnemen? Kijk dan voor meer informatie en de agenda op de website van Welzijn Hoeksche Waard.